"Maha Suci Allah"

Beberapa jam yang lepas, sedang saya tengah duk asyik "surf" internet ... saya tetiba terjumpa suatu "game" yang cam best tau!!!


Malaysian Typing Speed Test

Dengan speed test kamu boleh uji kelajuan menaip kamu. Tentunya kamu tidak akan mendapat 100% keputusan yang tepat, tetapi sekurang-kurangnya terdapat petunjuk disitu. Cubalah berulang kali, dan semakin kamu bertambah laju, adalah kerana, perkataan yang kamu perlu menaip, ialah perkataan yang sering digunakan dalam bahasa Melayu.

Semakin laju kamu menaip perkataan tersebut, semakin pantas kamu menaip teks-teks yang lain. Selepas penilaian tersebut kamu boleh rangkumkan keputusan kamu dalam blog atau dimana saja, jadi kawan kamu boleh melihat keupayaan kamu menaip.


Jika kamu masih belum puas dengan keputusannya, kamu boleh mencuba lagi dari masa ke masa. Jika kamu masih tidak biasa dengan sistem sentuhan menaip, kamu digalakkan untuk mempelajarinya dahulu. Oleh itu, kamu tak perlu lagi melihat papan kekunci semasa menaip dan mudah untuk kamu mencapai kelajuan 70 patah perkataan seminit.Apa yang ditunggu lagi, cubalah "lawan".....
Ni "link" nya - http://malaysian-speedtest.10-fast-fingers.com

Famous Last Words
"Kereta model T yang dicipta oleh Henry Ford hanya bewarna hitam kerana pada waktu itu cat warna hitamlah yang paling cepat kering"